'N pragtige huis verdeel deur'n bedekte tuin atrium

'N pragtige huis verdeel deur'n bedekte tuin atrium

Geleë op'n smal plot wat deur al die openbare paaie en naburige huise gevlieg is, sou hierdie koshuis in so'n ingewikkelde ruimte gewees het - maar LIJO.RENY.architects het'n kreatiewe plan gehad om grense op'n pragtige manier te breek. Die struktuur bestaan ​​uit twee volumes wat'n ongelooflike atrium flank met toringagtige plante wat na die drie-verdieping-toppunt kom. Die vensters en atrium is bekleed met veilige staalpanele, hul gevarieerde perforasies waardeur vars lug deur die gebou versprei word. Maar wag net totdat jy die interieurontwerp sien! Hierdie huis verenig estetika en funksie met die klem op lewensgehalte.

  • 1. Argitek: LIJO.RENY

Behalwe hierdie wit mure, die huis se binnekant strek oor 2 200 vierkante meter, insluitende die pragtige atrium area.

Binne, elke kamer het'n konstante verbinding met die buitelug. Ruimtes wat die tuin uitkyk, geniet die vryheid van skuifdeure.

Advertensie

Moderne meubels toon'n gevoel van ordelikheid wat die binnekant van die sentrale atrium onderskei, maar die binnenshuise plante versterk die verbinding met die buitelug.

Terwyl die kleiner volume die woonkamer bevat, loop'n kort stap oor die tuinpad na die groter struktuur wat die eetkamer, kombuis en die meeste slaapkamers bevat.

Diagonale banisters kruis kruis as die trap styg, naboots die kompleksiteit van die plante wat omring. 'N kort lewenswandel oor die plaveisels lei na die eetkamer.

Die eetkamer, soos baie van die funksionele gebiede in die huis, grens die binnelandse atrium direk.

Privaatareas geniet die laerhandelposisies langs die straatvlakke van die gebou.

Advertensie

Sliding mure voeg modulêre funksionaliteit toe om elke kamer so oop of privaat te maak soos nodig.

Om na die tweede vlak te gaan, moet terug in die tuin ingaan en die pragtige houttrap styg.

As gevolg van die trappe na die groter volume lei besoekers na'n sekondêre woonkamer met aksentjies in tropiese rooi, lime groen en ryk houttone.

Groot skuifdeure kyk uit in die groen, met draadrailing vir veiligheid.

Herhalende kunswerk vang die tekstuur van die geperforeerde skerms en die effek van die lig soos dit deurdring.

Nog'n trappe lei na die hoofslaapkamer, die mees private deel van die huis.

Die boonste slaapkamer deel sy vlak met niks behalwe'n badkamer en oop terrassen.

Deur middel van matte vensters skep ligpunte lig'n skitterende 'asemhaling' Effek as die bome swaai in die briesie.

Dit is'n goeie kans om daarop te wys dat barre vensters nie moet intimideer nie. Hierdie rooster beskik oor'n informele estetiese ontwerp met'n lae-profiel ontwerp en vars wit verf.

Dit blyk dat selfs die plaaslike voëls van die stil toevlug van die atrium hou.

In hierdie huis is dit eenvoudig om van een kamer na die ander te reis, 'n ervaring wat die inwoners nader aan die natuur bring.

Soos die son deur die dag verskuif, verf die balke sonlig verskillende dele van die huis vir'n estetiese wat homself voortdurend herstel.

Hier is'n uitsig vanaf die onderkant van die atrium wat na die plafon kyk.

In die nag skep die gloei deur die geperforeerde skerms'n effek soortgelyk aan die voorkoms van dappled sunlight filtering deur die palms.

Nou vir'n blik op die bene van die gebou - dit is altyd lekker om te sien hoe elke ruimte in konteks in wisselwerking tree. Gaste kan die atrium op pad na die eetkamer ervaar terwyl die kombuis en slaapkamer privaat bly.

Let op hoe die studie en biblioteek in die kleiner volume gesekwestreer word, slegs toeganklik vanaf die trappe op die eerste verdieping.

Die hoofslaapkamer het toegang tot die oop terras oor die pad.

En daar is nog'n oop terras bo.

Video: The Choice is Ours - Official Full Version.

.

Verwante Poste

Moderne Sweedse Villa deur Thomas Eriksson

Minimalistiese 1 slaapkamer woonstel ontwerp vir'n jong man

Pos 'N Boodskap