Facebook se nuwe Menlo Park-kampus word ontwerp deur Frank Gehry

Facebook se nuwe Menlo Park-kampus word ontwerp deur Frank Gehry

Facebook sal alles in die begin van 2013 op'n reuse nuwe kampus in Menlo-park breek. Die ontwerp vir die nuwe HQ-uitbreiding is ontwerp deur die bekende argitek Frank Gehry, wat'n geskiedenis van die ontwerp van ikoniese geboue het. Gehry se skeppings speel gewoonlik magie. Die Guggenheim-museum in Bilbao wat deur hom ontwerp is, het'n merkbare toename in die toerisme-inkomste van die stad veroorsaak, aangesien argitektuur-entoesiaste van oor die wêreld oorgehad het om by die wonder te wonder. Tegniese begeertes wat ster-argitekte aanstel om hul kantore te ontwerp, is nie ongehoord van hierdie dae nie en ons is net so opgewonde om te sien wat hierdie groot beleggings bring. Zuckerberg se entoesiasme vir die projek is opvallend in sy woorde:

Die idee is om die perfekte ingenieursruimte te maak: een reuse-kamer wat by duisende mense pas, alles naby genoeg om saam te werk. Dit sal die grootste oop vloerplan in die wêreld wees, maar dit sal ook baie privaat, rustige ruimtes hê. Die dak van die gebou sal'n park wees wat in die gemeenskap meng met'n lang looproete, 'n veld en baie plekke om te sit. Van buite sal dit lyk asof jy na'n heuwel in die natuur kyk.

Advertensie

Advertensie

Kry gratis opdaterings per e-pos of Facebook

EN Kry hierdie e-boek gratis

Everett Katigbak, Facebook se omgewingsontwerpbestuurder, het gister die kampus se uitbreidingsplanne onthul met'n plasing op Facebook:

By elke stap van die beplanning van die nuwe gebou het Frank in ag geneem op ons ingenieurswese kultuur. Dit sal'n groot, een kamer gebou wees wat ietwat soos'n pakhuis lyk. Net soos ons nou doen, sal almal in die ope sit met tafels wat vinnig rondgejaag kan word as spanne vorm en tussen projekte breek. Daar sal kafees en baie mikrokitchens wees met snacks sodat jy nooit hoer hoef te gaan nie. En ons sal die gebou met afbreekpunte met rusbanke en witborde vul om maklik van u lessenaar af weg te kom.

Ons het net soveel aandag aan die buiteland betaal. Die buitekant neem die plaaslike argitektuur in ag, sodat dit goed met sy omgewing inpas. Ons plant'n klomp bome op die terrein en meer op die dak tuin wat die hele gebou strek. Die rou, onvoltooide blik van ons geboue beteken dat ons hulle vinnig kan bou en met groot klem op eko-vriendelik wees. Natuurlik sal ons ons huidige kampus onderhou en'n ondergrondse tonnel gebruik om die twee te verbind.

Image Courtesy: Facebook & Frank Gehry

Verwant:

Facebook se huidige hoofkwartier

Apple se nuwe voorgestelde hoofkwartier

Video: The Choice is Ours - Official Full Version.

.

Verwante Poste

Skype se Stockholm Office Sparks met kontras

Funky werkruimtes met artistieke flair

Pos 'N Boodskap